Jelle.jpg
 

Jelle Marteel

Jelle Marteel (°1984) behaalde in 2007 zijn diploma Master in het Drama aan het KASK/Gent. Hij studeerde er af met Angelo, een voorstelling die tot stand kwam in samenwerking met De Werf (Brugge).

Onder de vleugels van Victoria realiseerde hij Creaction, een locatieproject begeleid door Ben Benaouisse. Jelle speelde zijn eigen bewerking van De Kleine Prins. Verder schreef en speelde hij Viskop, een tekst geïnspireerd op de vissersportretten van Stephan Vanfleteren. Deze voorstelling kwam tot stand met de steun van De Kopergietery (Gent) en werd geselecteerd voor TAZ#2009. Bovendien werd de tekst in 2010 genomineerd als laureaat binnen de Prijs Letterkunde voor Dramatische Kunst van de Provincie West-Vlaanderen. Als winnaar van D-buut 2010 realiseerde Jelle bij 4Hoog Wanikan, een woordeloze fantasie voor kleuters. Eveneens voor 4Hoog creëerde hij in 2016 Het meisje in de gele jas, een klasvoorstelling voor peuters, schreef en speelt hij de monoloog Een Pippo en gaat in 2018 z'n nieuwe voorstelling Een Rebel in première.
Als acteur speelde hij mee in betty & morris (JAN) en Altijd tijd voor taart (De Nietjesfabriek).

Binnen BRANDUNG werkte hij mee aan SEHNSUCHT en CAVE CANEM en realiseerde hij er PLAYGROUND LOVE, PARADIS en BURCHT. In BOOMJONG en MIDZOMERNACHTSDROOM bracht Jelle z'n eigen teksten tot leven.

 

Philippe Annaert

Philippe Annaert (°1980) behaalde in 2007 zijn Master in het Drama aan het KASK/Gent, waar hij afstudeerde met de voorstelling Celebration of Sins. Eerder behaalde hij al een kandidatuurdiploma rechten aan de Universiteit van Gent en in 2009 zijn diploma Master in de Kunstwetenschappen aan de Universiteit Gent waar hij zich specialiseerde in Podium- en Mediale Kunsten.

Als acteur speelde hij mee in De Damen, een coproductie van Toneelgroep Ceremonia en KVS in een regie van Eric De Volder. Bij het Gentse gezelschap sermoen was hij te zien in Food Chain, Blasted (geselecteerd voor TAZ#2010) en Big Shoot. Verder speelde hij mee in Caligula van HETPALEIS en in Boomjong van Jelle Marteel. In 2010 verleende Philippe assistentie aan Ivo Van Hove voor de regie van Mozarts Idomeneo in de Koninklijke Muntschouwburg.

Naast z'n theaterwerk is Philippe als leraar toneel verbonden aan het Conservatorium aan Zee in Oostende.

Binnen BRANDUNG realiseerde hij SEHNSUCHT en PARADIS. Met CAVE CANEM creëerde Philippe z'n eigen bewerking van Büchners Woyzeck. Samen met Jelle creëerde hij BURCHT, BOOMJONG en MIDZOMERNACHTSDROOM.


Raad van bestuur

Dirk Marteel - voorzitter
Pascal Lervant
Veerle Hasselman

Algemene vergadering

Ilse de Koe
Peter Devisch
Jan Vandenhouwe
Lieve Moeremans