ONTSTAAN

Met ‘Passage à la Plage’ organiseerde BRANDUNG onder de toenmalige naam De ZeeFabriek in samenwerking met Vrijstaat O., een avondvullend programma als eerbetoon aan Jacques Tati.
‘Passage à la Plage’ was meteen een introductie voor de komende theatervoorstelling PARADIS, gebaseerd op het werk en de filosofie van Jacques Tati.
Deze ode aan de Franse filmmaker op zaterdag 13 november 2010 werd georganiseerd in het kader van Oostende 2010 Cultuurstad van Vlaanderen.

 

INHOUD

Het programma was een mix van literatuur, muziek en performance.
Auteur en filosoof Ann Meskens en journalist Fred Braeckman kwamen er praten over het leven en werk van Tati. Het jazzduo Flat Nine, onder leiding van Stan Van Gheluwe, bracht zelfgecomponeerde muziek geïnspireerd op de soundtracks en geluidsbanden van de Tati-films. Uitgeverij Plaizier uit Brussel presenteerde nieuwe en bestaande uitgaven omtrent Tati.
Tijdens ‘Passage à la plage’ brachten de spelers van BRANDUNG korte performances en interventies. Ter afsluiting was er een zeefeest ter ere van de officiële geboorte van De ZeeFabriek, nu herdoopt tot BRANDUNG.

 

achtergrondafbeelding : william turner, fishermen at sea