De vooruitgang ging haar gang. Ze duurde geen twee eeuwen of de mens begon zich af te vragen of hij niets vergeten of verloren was. Hij begon terug te verlangen naar een betoverde ontgrensde wereld. De dingen rondom hem leken geobjectiveerd, onttoverd, ontzield en door goden verlaten. De mens had werkelijkheid gewonnen, maar droom verloren.

Uit Jacques Tati: een kwestie van kijken, Ann Meskens

 

Met PARADIS presenteert  BRANDUNG een voorstelling vertrekkende vanuit de Philosofie Tati, het gedachtegoed van de franse cineast Jacques Tati waarin een individu zich op een onconventionele manier verhoudt tot Mens en Maatschappij. Een relatie die in de 21ste eeuw gevoeliger ligt dan ooit.

Voor de makers een ware drijfveer om een beeld te schetsen van een ‘paradijs’ waar mensen nog kunnen en mogen over dromen.

Dat ‘paradijs’ wordt niet voorgesteld als een onbereikbare en onvatbare utopie, maar als ‘iets’ dat ons allen onverwachts kan overkomen in het hier-en-nu.

Geïnspireerd door de levensverhalen van o.a. Chris McCandless (Into The Wild) en Timothy Treadwell (Grizzly Man), schetst BRANDUNG enkele verstilde en poëtische taferelen in een duinenlandschap. Een mogelijkheid voor de kijker een ‘paradijs’ te ervaren.

 

PARADIS

Concept & regie: Philippe Annaert & Jelle Marteel

Van & met: Fran Albert, Philippe Annaert, Alexis Arntjen, Maggy Bendels, Sophia Dehaene, Simon d'Huyvetter, Charlotte Dubois, François Erpels, Lynn Flament, Julie Hubrecht, Lara Jonker, Arnout Maet, Maurice Maet, Dirk Marteel, Jelle Marteel, Frederic Mylle, Oscar Mylle, Anissa Vercnocke, Myrthe Vercnocke & Angie Vyvey

Dramaturgisch advies: Louise Van den Eede

Scenografisch advies: Katleen Vinck

Productieleiding: Eva Lesage

Techniek: Toon Soete, Manu Annaert & Chesney t'Jaeckx

 

MET DANK AAN

Openluchtcentrum Duin&Zee

 

MET DE STEUN VAN

LOGO Provincie West-Vlaanderen

LOGO Stad Oostende

 
 
 

Reportage n.a.v. première PARADIS - FocusIWTV - 4 april 2012