A2 poster.jpg

STOMKOP

Stomkop is geïnspireerd op het leven van Martin Pistorius. Als twaalfjarige kreeg Martin te maken met het locked-in syndroom. De voorstelling zoomt in op het belang van communicatie om te uiten wie je bent en wat je wil. Over hoe je buitenkant soms niets zegt over jouw binnenkant.


Fluut flyer zonder brandung.jpg

FLUUT

In FLUUT werpt BRANDUNG een blik op onze wereld in tijden van alternative facts en oprukkend populisme. Wat betekent 'de waarheid' vandaag nog ? Dit is zwart. Dat is wit. Punt. Maar er zijn zoveel tinten grijs. Meer dan vijftig zelfs...


7077_190_171_FSImage_1_seiz_beeld_Midzomernachtsdroom_c_Jelle_Marteel.jpg

MIDZOMERNACHTSDROOM

Met Jelles bewerking van de theatertekst van Shakespeare, kiest BRANDUNG voor een uitgepuurde, maar krachtige vertelling over een zoektocht die ons allen bezighoudt: de liefde. Een onmogelijk verlangen ?


DSC_0383.JPG

BOOMJONG

BOOMJONG is een intieme, poëtische kindervoorstelling voor een publiek vanaf 6 jaar. De tekst van Jelle verdiept zich in de verhouding tussen Mens en Natuur en hoe deze in en uit evenwicht geraakt.


beeld___Burcht___Jelle_Marteel_c_Korneel_Detailleur.jpg

BURCHT

Met de mythe van Blauwbaard als rode draad en gedreven door de donkere muziek van Béla Bartók en de lichte swing van Glenn Miller, gaan de makers van BRANDUNG in BURCHT op zoek naar hoe nieuw leven kan ontstaan op een vuilnisbelt.


cave canem

cave canem

BRANDUNG toont in CAVE CANEM de kwetsbare zoektocht die jongeren afleggen om hun plek in deze turbo-wereld te vinden. Zijn ze vrij in denken en doen of kruipt die wereld nu al onder hun tere vel?


paradis

paradis

In PARADIS schetst BRANDUNG enkele verstilde en poëtische taferelen in een duinenlandschap. Geen onbereikbare en onvatbare utopie, maar een paradijs als ‘iets’ dat ons allen onverwachts kan overkomen in het hier-en-nu ...