! PREMIERE SEIZOEN 2019-2020 !

Je bent jong

Je krijgt een griepje

Je zakt verder en verder weg in dat griepje

Je zit volledig vast in je eigen lichaam

Je bent een dorre plant

Je moeder hoopt dat je snel dood gaat

Tot

Je terug ontwaakt

Je wil opstaan, de wereld in gaan

Niets

Je hoofd werkt, je lichaam niet

Je wil zeggen tegen je moeder

Ik blijf leven

 

SPOOKKIND (6+)

‘Spookkind’ is een nieuwe monoloog van Jelle Marteel geïnspireerd op het leven van Martin Pistorius. Als twaalfjarige kreeg Martin te maken met het locked-in syndroom. Na drie jaar opgesloten te zitten in zijn eigen lichaam, ontwaakt zijn hoofd maar zijn lichaam blijft een plant.

"Het voelt alsof je een geest bent die het leven verder ziet gaan maar niemand weet dat je er bent." - Martin Pistorius.

Samen met een verpleegster begint hij aan een lange weg terug. Zo ontdekt Martin het belangrijkste wat hij kwijt was: een band met zijn familie, de wereld en de liefde van zijn leven.

‘Spookkind’ wordt een kwetsbare voorstelling over een jongen die weer tot leven komt. Marteel herwerkt het levensverhaal van Martin Pistorius tot een speelse metafoor voor de zoektocht van jongeren naar identiteit en naar verbinding met anderen.

Na ‘Midzomernachtsdroom’ maakt Jelle Marteel met ‘Spookkind’ een nieuwe solovoorstelling voor jongeren. Een verhaal vol levenskracht, geworteld in de realiteit, dat het hart en het hoofd zal ontroeren.

 

Tekst en concept Jelle Marteel

Dramaturgie Philippe Annaert

Spel Jelle Marteel

Spelcoaching Lukas Smolders

Techniek Ole Ceenaeme

Licht Dirk de Hooghe

Kostuums Veerle Hasselman

 

Met de steun van de Vlaamse Gemeenschap, de Stad Oostende en De Theatergarage