w800_seiz-beeld-Midzomernachtsdroom-c-Jelle-Marteel.JPG

vreemd toch

dat verhaal van die geliefden

meer vreemd dan waar

waanzin en liefde maken uw kop zot

en laten het zodanig spoken

dat ge niet meer weet

wie ge zijt

waar ge zijt

of waarom ge zijt


In zijn MIDZOMERNACHTSDROOM heeft Jelle Marteel de geschifte ambitie om alle elf personages zelf te spelen. Van de dolverliefde jongeren over een oude, rijke koning met zijn jonge, blonde deerne tot een versleten koppel elfen uit het woud. De liefde raast als een rollercoaster door hun aderen, recht naar het hart. Via alle personages gaat Marteel op zoek naar de ware aard van de liefde maar komt ook zelf in verwarring terecht. “Liefde. Een onmogelijk verlangen” zoals psychiater Dirk De Wachter zegt.

MIDZOMERNACHTSDROOM is een bruisende voorstelling over de ondoorgrondelijke kracht van de liefde en de bijhorende kronkels. Met een eigen bewerking van de tekst van Shakespeare, kiest Marteel voor een uitgepuurde, maar krachtige vertelling over een zoektocht die ons allen bezighoudt. En toch is het vaak niet meer dan u samen vervelen in de zetel.

Marteel mengt, varieert en suggereert de vele aspecten van verliefd zijn of het worden doodleuk via een spraakwaterval en bij momenten in een muzikaal intermezzo. Allemaal soepel en lichtvoetig, niettemin meeslepend en recht op het publiek af. (Roger Arteel – Theatermaggezien)

MIDZOMERNACHTSDROOM (14+)

Van & met Jelle Marteel

Coaching Philippe Annaert & Louise Van den Eede

Lichtontwerp Dirk De Hooghe

Kostuum Veerle Hasselman

Uitvoering decor Wouter Defranq

Techniek Frederik Desmedt

In coproductie met

 

Met de steun vanFoto's: Nana Vaneessen

Trailer: beeldstorm

 
 

Reportage n.a.v. bezoek koning Albert II & koningin Paola aan Cultuurcentrum De Grote Post

FocusIWTV - 24 februari 2015