boomjong2__large.jpg

 

 

Dit is het bos
In het bos
Gelden andere regels
Die zijn een mysterie


Ooit
Was er een tijd
Dat de mens die regels begreep
Nu is dat
Een verleden tijd

BOOMJONG begint met het verhaal van een lastig jongetje. Zijn ouders zijn er wel, maar hij ziet ze niet. Dus doet hij maar zijn zin: struiken in brand steken en eekhoorns opjagen. De feeën van het bos zien waar hij mee bezig is en ze sluiten de jongen op in een oude eik.
Jaren later komt er een lief meisje naar het bos. Zij en de oude eik worden vrienden maar haar ouders zien het anders. Zij willen de oude eik omver kappen. Ook dit is niet naar de zin van de feeën en opnieuw beramen ze een listig plan.

BOOMJONG is een intieme, poëtische kindervoorstelling van Jelle Marteel voor een publiek vanaf 6 jaar. De voorstelling verdiept zich in de verhouding tussen Mens en Natuur en hoe deze in en uit evenwicht geraakt.

 

Een miniatuur waarmee de makers alvast een plaatsje opeisen in het maatschappelijk kritische aanbod van het kinder- en jeugdtheater. […] Dat alles gebeurt zonder veel woorden, zonder betweterij of theoretisch gereutel, maar spelenderwijze, boordevol sfeer, fantasie en fijne achtergrondmuziek. (Roger Arteel – Theatermaggezien)

De mooie beelden, het sfeervolle spel met de figuurtjes, de sprekende eik en de verborgen ecologische boodschap maken BOOMJONG tot een fijn stukje theater-in-miniatuur. (Tuur Devens – De Bond)


BOOMJONG (6+)

Tekst Jelle Marteel

Van & met Philippe Annaert & Jelle Marteel

Uitvoering maquette Katleen Vinck

Coaching Peter Seynaeve

Techniek Toon Soete, Tim Boonen & Frederik Desmedt

Met de steun van

koepellogo_groot.jpg
BE160D1E08423138B08BA7D75E31A17C.jpg
LogovrijstaatO.jpg